Stel cookie voorkeur in

Vloeiend en Vlot

Zelfstandig de leesvaardigheid oefenen: dat kan met Vloeiend & vlot. Met Vloeiend & vlot tillen kinderen zelfstandig hun leesontwikkeling naar een hoger niveau.

Er zijn 10 boekjes: van AVI E3 tot en met AVI Plus. Ze zitten boordevol oefeningen om de woordherkenning te automatiseren en te oefenen op zins- en tekstniveau.

Dit zijn ze:

Vloeiend & Vlot E3
Vloeiend & Vlot M4
Vloeiend & Vlot E4
Vloeiend & Vlot M5
Vloeiend & Vlot E5
Vloeiend & Vlot M6
Vloeiend & Vlot E6
Vloeiend & Vlot M7
Vloeiend & Vlot E7
Vloeiend & Vlot Plus

Snel aan de slag!

Met Vloeiend en vlot oefent u samen met u kind altijd in drie stappen:
1. U leest de woorden, zinnen of teksten eerst zelf voor. U doet dit in een rustig tempo, met een goed verstaanbare uitspraak en op de juiste manier (dus vraagzinnen ook vragend voorlezen). Uw kind leest hierbij actief mee en volgt tijdens het voorlezen de tekst met de ogen.
2. De tweede keer lezen u en uw kind de woorden, zinnen of teksten hardop samen.
3. Hierna mag uw kind de tekst zelf hardop lezen. De stukjes die het hardop leest, mogen niet te lang zijn. Geef hierna uw kind positieve feedback, waarbij u ook kort kan aanstippen waar het kind zich nog kan verbeteren.
Dus bijvoorbeeld: ‘Prima, je hebt de tekst heel goed en rustig voorgelezen. Neem de volgende keer als je een lang woord ziet staan rustig de tijd om dit woord even te bekijken. Dan maak je minder fouten bij lange woorden.’