Stel cookie voorkeur in

Hoofdluis


Op de Springplank proberen we preventief de hoofdluis te bestrijden


 Elk kind dat bij ons op school komt krijgt een luizentas. In deze tas, die de hele schoolloopbaan met het kind meegaat wordt iedere dag zijn/haar jas gestopt. Voor elke vakantie neemt iedere leerling de tas mee naar huis om te laten wassen. Graag zien we de tas direct na de vakantie weer terug op school. Mocht u de luizentas kwijt zijn dan kunt u voor € 5,00 een nieuwe luizentas bij ons kopen (info bij de directie). Onze ervaring is dat de luizentassen een goede preventieve werking hebben.
 
Een werkgroep bestaande uit ouders controleert de kinderen op hoofdluis. Normaak gesproken gebeurde dat na iedere vakantie. Tegenwoordig wordt de hulp van ouders alleen ingeroepen als er hoofdluis geconstateerd is.

Wij willen u verzoeken om op deze dagen het haar van de kinderen zo neutraal mogelijk te verzorgen. In de praktijk betekent dat: geen gel in het haar en zo min mogelijk speldjes e.d.
 
Mocht het zo zijn dat er bij uw kind hoofdluis wordt geconstateerd, dan wordt er direct contact met u opgenomen. Om verdere verspreiding te voorkomen dient u uw kind direct van school te halen en te behandelen met hoofdluisproducten. Bedenk dat veel kinderen het dan prettig vinden om meteen gehaald te worden.
Apotheek en/of drogist kunnen u vertellen welk middel het meest geschikt is. Na behandeling verwachten wij de leerling weer op school.
 
Alle ouders van de klas waar hoofdluis is geconstateerd worden op de hoogte gebracht van dit probleem. Wij willen u vragen om de komende dagen dan extra allert te zijn op hoofdluis bij uw zoon of dochter.
 
De klas waar hoofdluis is geconstateerd wordt een paar dagen later nogmaals gecontroleerd door de werkgroep.